معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی از تدوین پروتکل‌های بهداشتی زائران و گردشگران سلامت خارجی خبر داد.

محمد صادق براتی در نشست با مدیران مرتبط با حوزه گردشگران سلامت خارجی اظهار کرد: پروتکل‌های بهداشتی زائران و گردشگران سلامت خارجی ظرف چند روز آینده در استان تدوین و به عنوان پیشنهاد به ستاد ملی کرونا ارسال می‌شود.

وی افزود: با توجه به شرایط کرونا، دو ملاحظه مهم در تدوین دستورالعمل‌های جامع بهداشتی باید مد نظر قرار گیرد، گردشگران سلامتی که وارد کشورمان می‌شوند اطمینان داشته باشند که در فضایی سالم و ایمن می‌توانند پیگیر امور مربوط به درمان خود باشند و بالعکس سازوکار تعریف شده ما به گونه‌ای باشد که اطمینان داشته باشیم گردشگر سلامت ما ناقل بیماری کرونا نباشد که این مستلزم تدوین پروتکل‌های دقیق و کنترل‌هایی در مبدا است.

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی بیان کرد: در شیوه‌نامه‌های تدوین شده، ملاحظات لازم جهت پذیرش گردشگران سلامت در مطب‌ها و کلینیک‌های شخصی در نظر گرفته شود تا از بروز برخی تخلفات جلوگیری شود.

براتی با اشاره به ثبت نام حدود ۲۰۰۰ نفر از راهنمایان و لیدرهای گردشگران سلامت و لزوم آموزش آنان تصریح کرد: آموزش‌های لیدرهای گردشگران سلامت هم با توجه به ابلاغیه‌های ستاد ملی کرونا درباره اعلام زمان بازگشایی آموزشگاه‌ها، به زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی تاکید کرد: آموزش راهنمایان و لیدرهای گردشگران سلامت توانست هم افراد درگیر در این موضوع را شناسایی نماید و هم از بروز برخی مشکلات در این حوزه جلوگیری کند.

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: با توجه به اینکه حجم زیادی از گردشگران سلامت استان از کشورهای افغانستان و عراق هستند، لذا پرداختن به مشکلات و موانع این حوزه‌ها در شرایط خاص کنونی به خصوص گردشگران سلامت کشور افغانستان مهم و اساسی است.

براتی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم طرح مبدا به مبدا زیارت را در حوزه گردشگری سلامت نیز پیاده و فرآیندهایی برای آن تعریف نمائیم، می‌توانیم اطمینان مناسبی برای پیگیری طرح‌های گردشگری سلامت داشته باشیم، به طوری که تمام اقدامات گردشگر از زمان ورود و پیگیری امور مربوط به درمان تا لحظه خروج از کشور را پیگیری و رصد نمائیم.

در ادامه این نشست، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان ضمن اعلام آمادگی برای همکاری در حوزه گردشگری سلامت استان اظهار کرد: با توجه به تقاضای بالای گردشگران سلامت افغانستان برای حضور در ایران و نیز تلاش‌های کشورهای همسایه برای جذب بازار این حوزه، ضروری است با تدوین پروتکل‌های بهداشتی مناسب از این ظرفیت اقتصادی مطلوب استفاده نماییم.

بر اساس گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، صدیقی‌فر تاکید کرد: اگر فرآیندهای لازم برای این مسیر توسط دستگاه‌های متولی تدوین شود و این دستورالعمل‌ها طی ابلاغیه‌ای از سوی وزارت امور خارجه ابلاغ شود، ما آمادگی داریم با تمام توان در این مسیر همکاری لازم را داشته باشیم.